Slide1 background Maintext Competitief Marktgericht Hiërarchisch Familie
Blogs

“Employer branding” met CultuurScan


De meeste organisaties zijn er zich terdege van bewust dat in het huidige informatietijdperk het vrijwel onmogelijk is om geen reputatie te hebben. De meningen van leveranciers, klanten, huidige werknemers en alumni zijn te vinden op het internet. Het is daarom belangrijk dat organisaties zich proactief opstellen in het formuleren en ondersteunen van haar werkgeversmerk.
CultuurScan kan organisaties helpen in het definiëren van haar organisatiecultuur met haar unieke kernwaarden, die zijn afgeleid uit de visie, missie en strategie van de organisatie. Unieke kernwaarden die de organisatiecultuur en leiderschapsstijlen ondersteunen. Belangrijk is dat de beschrijving van de kernwaarden wordt gedragen door de bestaande werknemers. CultuurScan gebruikt hiervoor het instrument van Cultuurkaarten. Op basis van 48 cultuurkanten, die ieder een bepaalde cultuurcompetentie beschrijft, worden in workshops maximaal 5 kernwaarden gekozen. Belangrijk is dat deze kernwaarden worden vertaald door de organisatie in eigen woorden en toegelicht en uitgelegd met voorbeelden uit het verleden, zodat platitudes worden vermijd.
Door het juist positioneren en communiceren van de organisatie visie, missie en strategie samen met de beschrijving van de organisatiecultuur en haar unieke kernwaarden wordt het imago van de werkgever versterkt. Deze boodschap moet consistent en coherent zijn zodat bestaande werknemers goede ambassadeurs zijn en het juiste talent kan worden aangetrokken,